معاون وزیر بهداشت:

جزییات طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر ۵ سال/ افزایش دو برابری شهر‌های تحت پوشش طرح «سلامت خانواده» / پیوستن شهر‌های باقیمانده به طرح در اردیبهشت ۱۴۰۳/ امحای واکسن‌های تاریخ گذشته کرونا/ اجرای برنامه «نان سالم» در چند استان

در این طرح، ۱۲۳ هزار و ۵۷۸ کودک زیر پنج سال در دهک اول تا پنج پوشش داده خواهند شد. البته "پایش مداوم" این طرح ضرورت دارد چراکه چنانچه اثربخشی این طرح در ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال ثابت شود، می‌توانیم با سازمان برنامه و بودجه در میان بگذاریم تا بودجه بیشتری، بیشتر از ۱.۵ همتی که امسال در نظر گرفته شده، به آن اختصاص دهند.
کد خبر: ۱۲۰۷۰۰۹
|
۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۴ 27 November 2023
|
5758 بازدید
|
۵

جزییات طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر ۵ سال/ افزایش دو برابری شهر‌های تحت پوشش طرح «سلامت خانواده» / پیوستن شهر‌های باقیمانده به طرح در اردیبهشت ۱۴۰۳/ امحای واکسن‌های تاریخ گذشته کرونا/ اجرای برنامه «نان سالم» در چند استانبا ورود ۸۹ شهر جدید به برنامه، تعداد شهر‌های تحت پوشش «سلامت خانواده» تقریبا ۲ برابر شد و جمعیتی حدود ۲۰ میلیون نفر تحت پوشش قرار گرفت.

به گزارش «تابناک»، دکتر حسین فرشیدی، معاون «بهداشت» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام این خبر گفت: تا پیش از آذر، ۹۳ شهر (شهر‌های با جمعیت بیش از ۲۰ هزار نفر) و مجموعا حدود ۹ میلیون نفر جمعیت در زیرمجموعه طرح «سلامت خانواده» فعال شده بودند، اما از اول آذرماه امسال ۸۹ شهر دیگر به این برنامه پیوستند و بدین ترتیب ۱۸۲ شهر و جمعیتی حدود ۲۰ میلیون نفر تحت پوشش این طرح و برنامه قرار گرفتند.

وی با تاکید بر این نکته که توزیع شهر‌های این برنامه در کل کشور است، افزود: تقریبا می‌توان گفت که تنها مراکز استان‌ها با جمعیتی حدودا ۲۸ میلیون نفر باقی‌مانده‌اند که به طرح اضافه نشده اند؛ باقی مانده شهر‌ها هم ان‌شاءالله از اوایل اردیبهشت سال آینده (۱۴۰۳) وارد طرح می‌شوند.

معاون وزیر بهداشت در خصوص فرایند فعال شدن طرح در شهر‌های تازه پیوسته به آن گفت: اکنون انتصاب جمعیت به مراقبین در این شهر‌ها در دست انجام است به این صورت که جمعیتِ تحت پوشش هر مراقب سلامت به او معرفی می‌شوند و از اول دی ماه اقدامات در خصوص این جمعیت صورت خواهد پذیرفت.

وی درباره نتایج اجرای طرح سلامت خانواده در ۹۳ شهر گفت: با منتشر شدن آمار «پویش ملی غربالگری پرفشاری خون و دیابت» [که از ۲۰ آبان ماه آغاز شده] مشخص می‌شود که در این شهر‌ها و جمعیت تحت پوشش، حداکثر توفیق را داشته‌ایم، چون ۱۰۰ درصد جمعیت این ۹۳ شهر تحت غربالگری قرار می‌گیرند. همچنین تجربه این مدت به ما نشان داد که در این ۹۳ شهر ارجاعات درمانی متمرکز شده و ارتباط پزشک و مراقب سلامت نیز بهبود یافته است.

فرشیدی با اشاره به اینکه برای بهبود اقدامات طرح سلامت خانواده تاکنون ۲۹۰۰ نفر مراقب سلامت به نیرو‌های وزارت بهداشت اضافه شده‌اند، گفت: افزون بر این برای هر سه هزار نفر، با یک پزشک عمومی قرارداد منعقد شده است؛ البته شاید در نقاطی تعداد منتسب به هر پزشک متفاوت و بیشتر باشد. به همین نسبت برای شهر‌های جدیدی که به طرح اضافه شده و حدود ۱۱ میلیون نفر جمعیت را شامل می‌شود، حدود ۴ هزار نفر مراقب اضافه می‌شوند.

جزییات طرح ارتقای تغذیه کودکان زیر ۵ سال/ افزایش دو برابری شهر‌های تحت پوشش طرح «سلامت خانواده» / پیوستن شهر‌های باقیمانده به طرح در اردیبهشت ۱۴۰۳/ امحای واکسن‌های تاریخ گذشته کرونا/ اجرای برنامه «نان سالم» در چند استان

معاون بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه "تغذیه و فعالیت فیزیکی"، دو عامل بسیار مهم در بروز یا کنترل بیماری‌های غیرواگیر محسوب می‌شوند، گفت: فرهنگ تغذیه‌ای نادرست و ناسالم باید اصلاح شود، مثلا استفاده بی رویه از نمکدان سرسفره ها، یا استفاده از روغن فراوان برای خوشمزه‌تر شدن غذا‌ها و بسیاری دیگر از عادات تغذیه‌ای که از کودکی و در محیط خانواده در فرد نهادینه شده و نسبت به آن‌ها آگاهی نداریم.

"تقریبا تمام نوشیدنی‌ها قندشان بالاتر از حد استاندارد است؛ اگر یک قوطی نوشابه میل می‌کنیم، پس باید چهار مرتبه هم دور زمین فوتبال بدویم!"

وی افزود: دو گروه برای اصلاح این فرهنگ غذایی اهمیت ویژه دارند؛ یکی مادران و دیگری دانش آموزان، خصوصا دانش آموزان دبستانی. بر این اساس اقداماتی داشته ایم که از جمله آن‌ها امضای تفاهم نامه با وزارت آموزش و پرورش است که در آن بر مبحث اصلاح فرهنگ تغذیه به منظور پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر، تاکید شده است.

فرشیدی همچنین بر آغاز طرح «ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال» در کشور تاکید کرد و گفت: در این طرح، ۱۲۳ هزار و ۵۷۸ کودک زیر پنج سال در دهک اول تا پنج پوشش داده خواهند شد. البته "پایش مداوم" این طرح ضرورت دارد چراکه چنانچه اثربخشی این طرح در ارتقای تغذیه کودکان زیر پنج سال ثابت شود، می‌توانیم با سازمان برنامه و بودجه در میان بگذاریم تا بودجه بیشتری، بیشتر از ۱.۵ همتی که امسال در نظر گرفته شده، به آن اختصاص دهند.

به گفته وی کودکان پنج دهک نخست جامعه که نیاز به حمایت داشتند توسط کارشناسان تغذیه شناسایی شده و اسامی آن‌ها به وزارت رفاه داده شد تا کارت مخصوص (کالابرگ الکترونیک) سرپرست آن‌ها ماهانه یک میلیون تومان شارژ شود و بتوانند اقلام غذایی درنظر گرفته شده را تهیه کرده و مشکلات تغذیه‌ای کودکان برطرف شود. تعداد ۱۸ هزار نفر هم در دهک ۶ و ۷ شناسایی و معرفی شده اند که کارت آن‌ها ماهانه ۶۰۰ هزارتومان شارژ می‌شود.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اجرای این طرح، برای ارتقای تغذیه کودکان به منظور افزایش یادگیری، پیشگیری از سوء تغذیه و ابتلا به بیماری‌ها اجرا می‌شود و افزون بر آن توزیع شیر رایگان در مدارس نیز در دستور کار قرار دارد که اکنون در ۱۶ استان شروع شده و در بسیاری از مدارس ابتدایی آن‌ها دو مرتبه در هفته شیر رایگان توزیع می‌شود.

به تاکید وی، برنامه «نان سالم» از دیگر طرح‌های ارتقای سلامت است که در چند استان کشور آغاز شده و بر اساس آن، سعی می‌شود تا سبوس را در نان‌ها افزایش دهند و علاوه بر آن، افزودن برخی ریزمغذی‌ها از جمله ویتامین دی و آهن به نان نیز در دستور کار قرار دارد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۵
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
همه چی آرومه ما چقد خوشبختیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
جناب معاون شیرخشک برای گروه زیادی از همین زیر 5 ستاه ها پیدا نمیشه ، جرافی که هزینه نداره
عاشق ایران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
بازهم طرح و برنامه های بدون حساب و کتاب و ادعاهای توخالی بدون عمل و صرفاً

تبلیغاتی و وعده به سالهای بعد !؟

و هیچ کسی هم نیست و نخواهد بود تا پیگیری کند و یا پاسخگو باشد !؟؟؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۶
توزیع شیر در مدارس اجازه دهید به منزل برسه بعد ایده ی جدید بدهید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۷
فقط حرف و وعده بسه دیگه
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟